אם מיציתם לקנות ערכת פטריות אבל עוד לא התארגנתם על שקיות או על דלי 18 ליטר מהחומוסיה הקרובה למקום מגוריכם – לפשר לגדל פטריות צדף בעציץ.
את הטריק הזה למדתי מדורון דישבק, שהיה הראשון שקניתי ממנו חומרי גידול לפטריות בעצמי.
המצרכים:
- אדמה: רצוי נקיה וחדשה. באדמה שעמדה פתוחה גדלות פטריות אחרות שיתחרו עם פטריות הצדף שלנו על המשאבים. אי אפשר למנוע מפטריות אחרות לגדול בלי לרצוח את הפטריה שלנו, אבל אפשר לתת להן יתרון תחרותי משמעותי
- מזרע: דגן מונגע בפטריה. אפשר להכין ואפשר לקנות.
- מצע: משהו שיהיה אוכל לפטריות. מצעים פופולריים הם נסורת אוגרים, כופתאות קש, קש. אפשר לערבב עם סובין מחנויות טבע. מצעים פחות אורתודוקסיים הם קפה, או בגדים. עלים יבשים מהגינה כמו שאני עשיתי פה – זה מצע לא טוב. הפטריות התעלמו לגמרי מהעלים.
- עציץ: אם תנקבו בו כמה חורים עם מברגה, מקדחה או מספריים – עדיף. הפטריות אוהבות לבקוע מהצדדים. לא חובה. אם אתם מחוררים בצדדי העציץ, תכסו את החורים במיקרופור (נייר דבק רפואי, לקניה בכל בית מרקחת). המיקרופור יאפשר לפטריות לצד מצד אחד, וימנע ממזיקים להיכנס.
מה עושים
הערה חשובה: אני גידלתי באמצעים מאוד לואו טק, במידבר ובלי לחות. המצע לא היה אידאלי (פטריות צדף אוהבות עץ קשה) תנאים מאוד לא אופטימליים, ובכל זאת יצא מזה משהו. תעשו את זה יותר חכם ממני ויצא לכם יותר טוב.
- מכינים לזניה בתוך העציץ: שכבת מצע גידול, שכבת מזרע פטריות. אם אתם משתמשים גם באדמה – שימו שכבת מזרע דקה בין כל שכבה של אדמה ומצע. (אדמה, מזרע, מצע, מזרע, אדמה וכו')
- מניחים במקום מוצל ומאוורר. רצוי בחוץ.
- משקים כל יום קצת. זה צריך להיות לח, לא רטוב
- אחרי כשלושה שבועות עד חודש יתחילו לצאת פטריות
פטריות צדף מעדיפות לבקוע מכל מקום שהוא לא למעלה, ככה שסביר שתמצאו את הפטריות הראשונות דווקא בתחתית העציץ