הכוח, או המתנה, של אמא של מירבל מאנקנטו הוא לרפא אנשים באמצעות אוכל. אבל זה לא סתם אוכל. לאורך הסרט אמא מדריגל מרפאה את כולם באמצעות ארפה (Arepa), פיתה קולומביאנית מקמח תירס לבן.
אצל דני בר תוכלו לקרוא על ההבדלים בין הארפות במדינות דאום אמריקה השונות.
מה זה תירס לבן?!
מקור התירס הוא ביבשת אמריקה, ומרגע שהוא הגיע לעולם הישן – הוא החל לככב. יחד עם חיטה ואורז, הוא אחד הדגנים הכי הפופולריים בעולם.
בישראל אנחנו מכירים אותו בצהוב, אבל תירס מגיע גם בלבן. למעשה הוא מגיע גם באדום, בתירס שלגרעינים שלו יש צבעים שונים וגם בכחול(!). כמה צמחים אתם מכירים שהצבע שלהם הוא כחול?!
מדרום אמריקה אנחנו מכירים את הטורטיה ואת הנאצ'וס, שעלו ארצה בתור דוריטוס. בארה"ב אפשר למצוא נאצ'וס (שנקראים טורטיה צ'יפס) גם מתירס כחול.
עוד מאכל מוכר מקמח תירס הוא דייסת קמח תירס. זה נקרא פולנטה בגרסה האיטלקית, ממליגה ברומנית, גריץ בדרום ארה"ב.
קמח תירס לבן בישראל
יותר קל להשיג קמח תירס צהוב בישראל, בדרגות שונות של טחינה. בתחילת 2023 ראיתי פעם ראשונה חנות קמח תירס לבן בחנות, לא כל שכן טחון דק לארפה. אבל "לא ראיתי" זה לא תירוץ.
מצאתי באינטרנט את החבר'ה האלה שפונים לקהל של מהגרים מדרום אמריקה עם מוצרים מיובאים משם. אפשר לקנות אצלם קמח תירס לבן של הארנה פאן (או ארנה פאן), שהיא יצרנית ששמעתי עליה דברים טובים.