החוק הכי חשוב של קפה (בעיני) הוא שצריך להיות לכם טעים. מקינטה זאת קצת התעסקות, אבל זה מאוד טעים לי.
אולי אנשים ותיקים ממני יתפלצו או יגידו משהו מתנשא כמו "כמעט כל מה שהיא אומרת נכון, אבל יש לי הערות". זה בסדר, אבל אני מכינה ככה קפה במקינטה כמה שנים והמקינטות שלי עדיין איתנו והקפה טעים לי. זה מה שחשוב.
קפה ממקינטה נקרא מוקה (Moka). לא לבלבל עם mocha, שזה הטעם של שוקולד וקפה.
איך מכינים קפה במקינטה?
- מילוי מים במקינטה
ממלאים מים במקינטה עד לגובה השסתום
- מילוי קפה במקינטה
מניחים את המסננת ומכניסים לתוכה את הקפה. דוחסים קצת.
- תציצו לבדוק שהגומייה במקום ומחזיקה את הפילטר
- תהדקו טוב ושימו על הגז
- תמתינו עד שהקפה מוכן
הקפה מוכן כשהפתח למעלה מפסיק להשפריץ קפה. זה קורה קצת אחרי שמפסיקים לשמוע צליל בעבוע. משך ההכנה תלוי בגודל המקינטה ואם שמתם בתוכה מים חמים או קרים, מקינטה 4 ממי ברז לוקחת לי בערך 10 דקות.
בעיות נפוצות בהכנת מקינטה
מתישהו משהו יתפספס עם המקינטה. זה קורה, זאת סטטיסטיקה, אין מה להתבאס.
המקינטה נשפכת מהצדדים
אופציה א': הגומייה והפילטר רופפים.
הפתרון: לבדוק שהגומייה יושבת (להזיז אותה עם האצבע קצת). המטרה היא לראות שהיא לא זזה. אם היא זזה – לסדר.
אופציה ב': לא המקינטה לא מהודקת מספיק
הפתרון: להדק אותה יותר
הגומייה למקינטה נשחקה לגמרי
קונים גומיה חדשה. גומיות מגיעות בחבילות של שתיים או שלוש. אפשר להזמין מבעוד מועד באמזון. למשל כאן, חבילה של שתי גומיות ופילטר למקינטה 4. (גילוי נאות: אם תיכנסו ללינק ותקנו משהו מאמזון, כל דבר, אני אקבל עמלה. אני כמובן אשמח, אבל אני מציעה לכם לא לקנות סתם)
ברגע האמת, אפשר ללכת לכל חנות קפה ולשלם כמה עשרות שקלים.
איזה גודל מקינטה לקנות?
מקינטה מגיעה במספרים, לפי כוסות הקפה שאפשר להכין מהן. מקינטה 2 אמורה להיות ל-2 כוסות קפה, אבל בתכל'ס זה לכוס אחת. "כוס מקינטה" היא בגודל של אספרסו קצר, ככה שאלה כוסות קטנטנות.
מקינטה 4 היא המקינטה הזוגית שלנו, ואני מכינה שלוש כוסות כשיש אורח אחד ולא בא לי להעמיד עוד מקינטה.
מקינטה 6 זה כבר 3-4 כוסות.
אם כבר עקרונות: עוד דבר שמגיע במספרים הוא פויקה: מספר הפויקה הוא כמה תרנגולות שלמות נכנסות בפנים. זה היה לפני עידן האנטיביוטיקה.
איזה קפה לקנות למקינטה?
איזה קפה שטעים לכם. קפה אמור להיות טעים, ואם אתם שותים נס קפה חדר מורים והוא טעים לכם – זה מעולה.
אני קונה בשוק קפה בירושלים, הם שולחים לכל הארץ. אבל יש המון חנויות קפה מצוינות בכל הארץ. הדבר העיקר שצריך לדעת מראש הוא לבקש שאת הקפה יטחנו לכם למקינטה. אפשר כמובן לטחון בבית, רק כדאי לדעת שזה גודל ספציפי, ודק במיוחד. הדבר היחיד שיותר דק ממנו זה קפה שחור.