מאכל שסבתא שלי היתה מכינה לי כילדה. חשבתי שהיא המציאה אותו אבל גיליתי בדיעבד גיליתי שיש מנה איטלקית כזאת – Melanzane in Carrozza. "חציל בכרכרה": שתי פרוסות חציל, ביניהן מילוי, ציפוי וטיגון עמוק. יכול להיות שיש גם גרסה טורקית דומה. אם יש כזאת – בבקשה תגידו לי.
ואם כבר דרום איטליה – זה בכלל אזור שבו מאוד אוהבים חצילים (הנה מתכון לחציל בפרמזן שהבאתי מדרום איטליה)
מצרכים לכ-12 סנדויצ'ים
- 2 חצילים גדולים פרוסים לעובי של כסנטימטר-שניים. אני נותנת להם להגיר נוזלים עם מלח לפני כן.
- למילוי: גבינות שנשארו. מיקס של בולגרית, פרוסת חלומי או ג'יבנה, קצת קוטג' או פרמזן. מה שבא ברוך הבא. אף אחד לא ישפוט אתכם אם תשימו בפנים קצת עשבי תיבול.
- לבלילה: מים קרים (או יותר טוב: סודה קרה) וקמח. הבלילה צריכה להיות דלילה, יחס מים-נוזל הוא בערך 1:1, או קצת יותר לטובת המים. מי שמכין פנקייק או קרפ – משהו דליל כזה.
- שמן לטיגון עמוק
הכנה
- בין שתי פרוסות חציל מניחים בערך כף מהמילוי. טובלים בבלילה והיידה לשמן עמוק עד שרך.
- אני עובדת עם שמן חצי עמוק כי אין לי לב לעמוק, אבל זה לא אידאלי למתכון. ועובדת עם שתי מחבתות כדי להאיץ תהליכים כי טיגון זה מלא זמן.
- אם המילוי נראה קצת חרוך אבל הבפנוכו לא מספיק מוכן – אני משלימה את ההכנה באייר פרייר (180 ל-8 דקות) או באפייה (180 לכ-20 דקות)





קראו את הפוסט: 482