המדריך לאוכל בסורטו, איטליה: מה אוכלים ואיפה?

סורנטו היא עיר נמל בדרום איטליה, שעה וחצי דרומית לנאפולי. מה אוכלים בסורנטו, כמה מסעדות מומלצות, איך נראה המטבח המקומי ואיזה מזכרות להביא הביתה?

תוכן עניינים

הבעיה של הדרום האיטלקים האלה היא שאפילו מלכודות התיירים שלהם טעימות. אי אפשר ליפול.

מאכלים מקומיים

לכל המתכונים שלמדתי בסורנטו

לימונצ'לו

נכון שזה לא מאכל, ובכל זאת. המקומיים גאים מאוד בהדרים שלהם וכל העיר מלאה בלימונים גדולים. עצי תפוז גדלים שם כאילו הם פיקוסים בתל אביב, מינוס הלכלוך ברחובות. וכן, אפשר לקטוף אם אתם מצליחים להגיע.

כל העיר מלאה בלימונים, תפוזים ומרצ'נדייז של לימונים.
לי זה היה מתוק מדי, אבל הייתי בדעת מיעוט.

איפה מוצאים: בכל חנות ובכל מסעדה

מלנזנה

"מלנזנה" אומר מילולית "חציל". השם המלא של המנה הוא "melanzane alla parmigiana": חציל בפרמזן. זה גם די מסביר מה יש במנה הזאת.

היא מזכירה לזניה, רק שבמקום דפי לזניה יש חציל – ובניגוד ללזניות באיטליה – אין בה בשר. רק חציל, רוטב עגבניות וגבינה.

יש מקומות שהחציל יגיע בפרוסות. בטרטוריה ביאנוונוטי אין קאסה (המלצה בהמשך) החציל מגיע קלוי כמו חציל על הגריל.

מתכון למלנזנה

איפה מוצאים: ברוב הטרטוריות (מסעדות ביתיות)

פרמזנה די מלנזנה

ספגטי אלה נרנו

ספגטי אלה נרנו היא מנה מקומית של האזור, שהומצאה בעיירה נרנו. זאת מנת ספגטי עם קישואים ופרמזן. זה הכל. וכמה פשוט ככה טעים.

מתכון לספגטי אלה נרנו

איפה מוצאים: במסעדות פסטה

ספגטי נרנו

קינוחים מקומיים

לאורך סורנטו יש ברים (למה שהם קוראים בר אנחנו נקרא בית קפה) עם מאפים כאלה. ויש גם מאפיות. את כל הטוב הזה אפשר למצוא שם.

צפולינה די סן ג'יוזפה (zeppole di san giuseppe)

ביום ראשון השלישי של חודש מרץ חוגגים באיטליה את יום יוסף הקדוש, על שם אבא של ישוע. זה גם יום האב באיטליה. באותו שבוע בכל מקום אפשר למצוא את הצפולינה די סן ג'יוזפה: פחזניה במילוי קרם פטיסייר ומעליו דובדבן.

באבא (Baba)

לא לבלבל עם הבעבע העירקיות, העוגיות השטויות במילוי תמרים.

הבאבא של סורנטו הן עוגות קטנות ורטובות מרום או מסירופ, מה שמסביר למה הן מוחזקות בכלי פלסטיק. התפיחה שלהן לוקחת 4-5 שעות וההכנה – הספגה ברוטב, לתת לרוטב להישפך החוצה ואז להספיג את העוגה שוב ברוטב – לוקחת גם היא כמה שעות.

קנולי

בצק שמזכיר בצק עוגיות, ממולא בקרם. מקצוות הבצק יוצא קרם. בדרך כלל הקרם יתבסס על ריקוטה ופרי הדר (לימון או תפוז), או פיסטוק. קל למצוא במאפיות, ברים וכקינוח במסעדות.

ספוליאטלה (Sfogliatelle)

בצק שמזכיר קצת קרואסון אבל שונה לגמרי. הוא פחות חמאתי (והבנתי מחבר שומר כשרות שביקר בסיציליה – שבסיציליה זה לא חמאה אלא שומן חזיר). המילוי הוא ריקוטה והדרים.

לשומרים, הייתי בודקת מראש אם זה עם חמאה. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.

מסעדות מומלצות בסורנטו: איפה אוכלים?

שני דברים לדעת על המסעדות בסורנטו:

  1. הכל טעים. בכל מסעדה שתיכנסו – יהיה לכם טעים. גם בטרטוריות, גם במסעדות לתיירים.
  2. רוב האוכל פה הוא מסורתי. יש מסעדה יפנית מוצלחת, אבל לא בשביל זה טסתם; ובטח תמצאו גם המבורגר וכאלה. אבל לא בשביל זה טסתם.
  3. ועם זאת, דרום-איטלקים טובים מאוד באוכל מוצלח, ולכן איפה שתיכנסו יהיה טעים. זה מוריד מלא לחץ בבחירת המסעדה.

שני מקומות שהיו היילייטים קולינריים בתוך כל הטוב הזה:

Benvenuti in casa

כתובת: Via degli Aranci, 36/38, 80067 Sorrento NA

טרטוריה (trattoria) היא מסעדה שמגישה אוכל ביתי, ומקום לא מהודר אלא ביתי – אם הבית שלכם היה מקום חמים, שירותי ואירוחי באיטליה.

אכלנו בשתיים, וזאת היתה המוצלחת מביניהן – בפער.

אני אכלתי גריסים שהוכנו כמו ריזוטו, עם רוטב דלעת ופטריות פורצ'יני. אוכלי הבשר אכלו בשר שאמרו שהיה מעולה, ויש גם פירות ים לחובבי הז'אנר. הכל עשוי מאוד מאוד טוב.

ולטבחית אפילו יש כובע של טבחים!

לאכול אצל מקומיות: ברברה ופיונה

בכל טיול אני משתדלת לשלב ארוחה דרך Eatwith. זה אתר שמחבר בין מקומיים שמבשלים ומארחים לבין תיירים. זה מאפשר לחוות אוכל מקומי אבל גם להיכנס לאנשים הביתה ולדבר איתם. לא לאכול במסעדה, אלא לאכול למישהו בבית.

עשיתי את זה בסורנטו ובאיסטנבול ואלה תמיד הערבים הכי כיפיים בטיול שלי.

הפעם התארחתי אצל פיונה וברברה, שתי חברות כבר 30 שנה. כשפיונה התחתנה עם אח של ברברה, הן הפכו גם לגיסות. אם אתם מבקרים בסורנטו או באזור, אפשר לקבוע איתן ארוחה או סדנת בישול. אפשר דרך Eatwith (קוד הקופון 6A9D93EC יקנה לכם הנחה); ואפשר לעקוף אותם ולפנות ישירות לברברה במייל: barbarabimonte@libero.it. בבקשה תגידו להם שליאור מוסרת ד"ש.

דברים לדעת על אוכל בסורנטו

  1. ארוחת הבוקר האיטלקית היא קפה ומאפה מתוק. ישראלים שרגילים למשהו מלוח עשוים להיות מופתעים.
  2. מקומות שמגדירים את עצמם Bar הם מה שכישראלים היינו קוראים לו בית קפה-מסעדה. יש שם גם אלכוהול בערב, אבל מי שמחפשת את חויית הבר – שיחפש Pub.
    בר – לאוכל; פאב – לשתייה בערב
  3. בכל מסעדה מקומית, אחרי ההזמנה יגישו לכם לשולחן פרוסות לחם בלי כלום. לא חמאה או שמן זית. יש מקומות שיגישו לכם גם גריסיני.
  4. אפילו מסעדות שבכל מקום אחר היו מלכודות תיירים – טעימות. זה לא סביר הדבר הזה. קשה מאוד ליפול.

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

הצטרפו לניוזטר

ותקבלו המלצות קריאה שישפרו לכם את החיים, הבטן והכיס. תדירות נמוכה וקארמה טובה מובטחים.

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים