אחת הדרכים לצמצם בזבוז מזון ולהוציא פחות כסף על אוכל היא להוציא את הכי טוב ממה שיש. ומלפפונים עייפים זאת בעיה. אנחנו לא מבשלים עם מלפפונים, וכשהם לא טריים – הם גם לא טובים לסלט. אז מה עושים? שמים במי קרח למשך שעה. מי הקרח הופכים את המלפפונים העייפים למלפפונים פריכים ואפשר לאכול אותם שוב.
מלפפונים במי קרח
ערב אחד קפצתי לשוק והצלתי אוכל (או: קניתי מלא שלל בממש זול). הנה סרטון של 40 שניות מאותו טיול, אפשר לראות בו גם את המלפפונים:
המלפפונים היו עייפים, אז לפני האוכל שמתי אותם שעה (או שעה וחצי) במי קרח. זה היה רענן וטעים. כמה רענן וטעים? נתתי לעידן חתיכת מלפפון והוא אמר "אחלה, מלפפון טעים. אבל מה מיוחד פה?"
חשוב: כדאי לאכול אותם איך שמוציאים ממי הקרח. להוציא וישר לחתוך ולאכול. חיכיתי עם כמה מהם וראיתי שהם חוזרים למצב הקודם ומתחילים להתעייף שוב.
זה טריק ללפני הארוחה, לא קסם אנטי-אייג'ימג למלפפונים באופן כללי בחיים.
למה מי קרח עובדים?
מי קרח עובדים לא רק למלפפונים. גם לעלים ירוקים אחרים. (ושמעתי שגם לבשר, אבל זאת לא המחלקה שלי).
אני לא כימאית אז קחו אותי בעירבון מוגבל, אבל להבנתי הסיפור הוא זה: כשמלפפונים מאבדים מים (עם ההזדקנות), הם נעשים רכים וגמישים. הטמפרטורה הנמוכה של מי הקרח עוזרת לתאים להתמצק ומים נספגים מחדש. ההתמצקות והמים הופכים אותם לפריכים שוב.