רעיונות לליקרים וריבות עם תפוז סיני

רעיונות לליקרים וקונפיטורות עם תפוזים סיניים (שנקראים גם תפוז ננסי, או קומקווט). הוא די מר כשהוא טרי, הבישול וההשריה עושים לו טוב ומוציאים ממנו ארומה.

תוכן עניינים

המתכונים האלה הם מתכונים של אבא שלי, משה שפירא. בחצר של ההורים שלי יש עצי הדרים מתוכם 3 סוגי לימונים, וקומקוואט. ועם כל הדברים האלה צריך לעשות משהו.

קומקוואט, או תפוז סיני, הוא סוג של פרי הדר שלא מאוד תפס בארץ. אפשר למצוא אותו בירקניות (ואפשר לבקש במיוחד). הפרי כולל בעיקר קליפה מרירה ואכילה, והפרי בפנים קטן מאוד. הוא לא מדהים לאכילה ככה, אבל בישול מוציא ממנו טוב. בניגוד לתפוז רגיל ומכל יתר ההדרים, בגלל שהפרי מכיל בעיקר קליפה – יש לו מעט מאוד נוזל. זה משפיע על המרקם של כל דבר שתעשו איתו. מה שכן – בקליפה יש מלא ארומה שמשתחררת בבישול.

תרכיז תפוז סיני

כ-250 יחידות תפוזונים בשלים
4 כוסות סוכר חום
2 שברי צפורן

לבשל ביחד בסיר מכוסה עד שמספיק נוזלים צפים. לסנן החוצה את התפוזונים. את התרכיז אפשר לשמור במקרר ולהקפיא. הולך טוב במיץ, קוקטיילים וכמובן בבישול.

קונפיטורת תפוז סיני חמצמצה

על כל 1 ק"ג תפוזונים
6 סוכר חום – כפות גדושות
5 שברי צפורן
1 מקל קינמון
400 מ"ל מים

לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף מים רותחים, כפות גדושות סוכר חום
1 מקל קינמון
כפיסי צפורן
להביא לרתיחה, להנמיך, להבה ולבשל כשעה. להוציא את הצפורן והקינמון

סנגריה תפוזונים

לבשל תפוזונים
כוס סוכר
2 כוסות עראק
ראשי צפורן
זרעי אניס
יין אדום

ליקר תפוזונים סיניים

  • 2 ק"ג תפוזונים שבורים או חתוכים
  • 3 מקלות קינמון
  • 10 שברי צפורן
  • 0.75 אלכוהול 96%
  • 0.4 סוכר לבן מומס במים רותחים
  • 0.4 סוכם חום מומס במים רותחים
  • 2.2 ליטר מים חמים
סנגרייה תפוז סיני

פיטנגוצ'לו

פיטנגו הוא פרי שגדל בסין ובחצרות של אשכנזים. עוד לא ראיתי אותו בסופר, ואם אתם מצליחים להתארגן עליו – מה טוב. הפירות שלו קטנטנים ואדומים, עם גלעין גדול.

אפשר להשתמש בתפוזים סיניים ואפשר להשתמש גם בתפוזים רגילים.

  • 1.5 פרי לחוץ
  • 750 גרם סוכר לבן
  • 1 ליטר מים
  • 2 תפוזים חתוכים ל-8 כל אחד
  • 1 ליטר אלכוהול

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

סלט שעועית לבנה
אוכל

סלט שעועית ודג

וריאציה מקומית על סלט ספרדי. מעט מרכיבים ו-5 דקות עבודה ויש לכם סלט מהיר וקל להכנה שהוא גם יופי של ארוחת ערב או מנת פתיחה.

קריאה נוספת >>
שדרוגי כנאפה במחבת
אוכל

שדרוגים לכנאפה

כנאפה זה טעים. מצאי מתכון טוב, הסתבכתי איתו קצת, שדרגתי אותו קצת ואני מעלה לכם את השדרוגים שלי לכנאפה. מצרפת גם את המתכון. השנקל שלי בתחום:

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים