המתכונים האלה הם מתכונים של אבא שלי, משה שפירא. בחצר של ההורים שלי יש עצי הדרים מתוכם 3 סוגי לימונים, וקומקוואט. ועם כל הדברים האלה צריך לעשות משהו.
קומקוואט, או תפוז סיני, הוא סוג של פרי הדר שלא מאוד תפס בארץ. אפשר למצוא אותו בירקניות (ואפשר לבקש במיוחד). הפרי כולל בעיקר קליפה מרירה ואכילה, והפרי בפנים קטן מאוד. הוא לא מדהים לאכילה ככה, אבל בישול מוציא ממנו טוב. בניגוד לתפוז רגיל ומכל יתר ההדרים, בגלל שהפרי מכיל בעיקר קליפה – יש לו מעט מאוד נוזל. זה משפיע על המרקם של כל דבר שתעשו איתו. מה שכן – בקליפה יש מלא ארומה שמשתחררת בבישול.
תרכיז תפוז סיני
כ-250 יחידות תפוזונים בשלים
4 כוסות סוכר חום
2 שברי צפורן
לבשל ביחד בסיר מכוסה עד שמספיק נוזלים צפים. לסנן החוצה את התפוזונים. את התרכיז אפשר לשמור במקרר ולהקפיא. הולך טוב במיץ, קוקטיילים וכמובן בבישול.
קונפיטורת תפוז סיני חמצמצה
על כל 1 ק"ג תפוזונים
6 סוכר חום – כפות גדושות
5 שברי צפורן
1 מקל קינמון
400 מ"ל מים
לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף מים רותחים, כפות גדושות סוכר חום
1 מקל קינמון
כפיסי צפורן
להביא לרתיחה, להנמיך, להבה ולבשל כשעה. להוציא את הצפורן והקינמון
סנגריה תפוזונים
לבשל תפוזונים
כוס סוכר
2 כוסות עראק
ראשי צפורן
זרעי אניס
יין אדום
ליקר תפוזונים סיניים
- 2 ק"ג תפוזונים שבורים או חתוכים
- 3 מקלות קינמון
- 10 שברי צפורן
- 0.75 אלכוהול 96%
- 0.4 סוכר לבן מומס במים רותחים
- 0.4 סוכם חום מומס במים רותחים
- 2.2 ליטר מים חמים
פיטנגוצ'לו
פיטנגו הוא פרי שגדל בסין ובחצרות של אשכנזים. עוד לא ראיתי אותו בסופר, ואם אתם מצליחים להתארגן עליו – מה טוב. הפירות שלו קטנטנים ואדומים, עם גלעין גדול.
אפשר להשתמש בתפוזים סיניים ואפשר להשתמש גם בתפוזים רגילים.
- 1.5 פרי לחוץ
- 750 גרם סוכר לבן
- 1 ליטר מים
- 2 תפוזים חתוכים ל-8 כל אחד
- 1 ליטר אלכוהול