שבועות מתקרב, אתם רוצים להביא משהו – אבל מיציתם את כל המתכונים הרגילים? קבלו רשימת מתכונים פחות שגרתיים לשבועות.
כדורי לאבנה
אין פה מה להסתבך. נורא פשוט להכין לבד כדורי לאבנה. צריך ג'ריקן ליטר יוגורט, חיתול בד, מסננת ו-3 ימים לתת ליוגורט להגיר מים ולהיות סמיך מספיק. כדי שיתגלגל לכדורים. אם תיקחו 5 ימים במקום שלושה – גם טוב.
וזהו. זה כל המתכון.
אם בכל זאת אתם רוצים מתכון מסודר: הכנת לאבנה ביתית (רגילה וכדורים)
לחמניות גבינה וזעתר
לחמניות עם גבינה ועלי זעתר. מתכון שלמדתי מחברה ממזרח ירושלים ומאז נכנס לארסנל המתכונים הקבוע שלי. הוא קל להכנה.
אם אתם יודעים להכין לחמניות – תוסיפו פנימה קוביות ג'יבנה, או חלומי. וכמה עלי זעתר טריים. אם אתם לא יודעים להכין לחמניות – קחו מתכון.
מלנזנה
מיציתם את הלזניה? מעולה. בואו נדבר על המלנזנה. אחות של לזניה אבל במקום דפי פסטה יש פרוסות חציל.
"מלנזנה" זה פשוט "חציל", אבל לפעמים בעברית קוראים לזה "מלנזנה חצילים". זאת מנה דרום איטלקית, יש שם במקור פרמזן במקום מוצרלה. אתם תעשו מה שטעים לכם, ואף אחד לא יגיד לכם כלום אם תשתמשו בגבינה צהובה בגלל תקציב.
מלנזנה היא בגדול לזניה עם חצילים במקום דפי פסטה. "מלנזנה" מילולית אומר "חציל". לכן לקרוא למנה "מלנזנה חציל" או "מלנזנה חצילים" זאת חזרה מיותרת, אבל בעברית זה תפס ועם זה ננצח.
בונוס לשומרי שבת: המלנזנה סבבה על פלטה.
בורקס מים
עוד ממשפחת ה"זאת לא לזניה אבל זה שכבות במילוי גבינה" – יש לנו בורקס מים. שכבות בצק (בצק פסטה עובד פה), טעמים יותר חזקים – ויותר קל להכין בבית משנראה לכם.

פנקייק בצל ירוק
לאגף הטבעוני של שולחן החג אפשר להשקיע בפנקייק בצל ירוק. פנקייק בצל ירוק סיני הוא קצת יותר בורקס מפנקייק, ואם אתם מכינים בורקס מים – זה שימוש טוב לבצל הירוק כי משתמשים גם בבצק, גם בשמן וגם בבצל.
אז במקום שהם יתבאסו שכולם קיבלו משהו טעים והם מתסתפקים בשאריות – זה מאכל שכיפי גם בלי שבועות וגם ללא-טבעונים.
סנדויצ' חציל
עוד מנה שלא תראו על כל שולחן שבועות. פרוסות בשרניות של חציל, במעטפת בצק בטיגון עמוק במילוי גבינה. מצד אחד – מטוגן ולא מעט עבודה, מצד שני מאוד כיף לאכול.

לביבות עגבניה טבעוניות
עוד מתכון טבעוני מוצלח מאוד, כי כמה אפשר עם מוצרי החלב? זה מתכון יווני, מסנטוריני, שאני מכינה לפעמים בחנוכה. עוד יתרון שלו (חוץ מזה שהוא גם טעים וגם טבעוני) הוא שהוא חמצמץ-מתקתק, ומאזן יפה את כל הגבינות האלה.

רביולי תוצרת בית, למי שרוצה בכל זאת
יש "רביולי" ויש "רביולי שהכנתם בעצמכם". יש פה שני מתכוני פסטה ממולאת.
מתכון אחד הוא טורטליני במילוי תחתיות ארטישוק. זה קיפול שממש כיף לאכול ומילוי לא שגרתי (כולל גרסה טבעונית);
מתכון שני הוא רביולי גבינה שלמדתי בסורנטו, איטליה, מברברה המאמא האיטלקייה. בונוסים על המתכון של ברברה:
- במתכון של ברברה לא צריך מכונה (כן צריך לרדד דק)
- יש מתכון לניוקי משאריות הבצק (כן. מבצק. לא מתפוחי אדמה.)
- כמה מהרביולי היא שמה בצד כדי לטגן אותם טיגון עמוק. גם לזה יש תיעוד
המתכון של ברברה: רביולי בלי מכונת פסטה
טורטליני ארטישוק
