איך למצוא עבודה ראשונה בהייטק?

לא חייבים להיות מתכנת או מהנדס כדי למצוא עבודה בהייטק. יש המון תפקידי מעטפת אחרים. איך מוצאים עבודה ראשונה בהייטק? כמה טיפים לצבירת נסיון מקצועי וכתיבת קורות חיים רלוונטיים שיעזרו לכם להכניס רגל בדלת.

תוכן עניינים

מרבית העובדים בהייטק הם לא מתכנתים. בוגרי הנדסות למיניהן יכולים לעבוד שם יותר בקלות, אבל יש עוד המון תפקידי מעטפת אחרים. משפטים, שיווק, הנהלת חשבונות, נתונים, פרויקט, מוצר ועוד.

בדצבר 2022 סגרתי את העסק שלי ועברתי להייטק. כתבתי לאתר על סגירת העסק ומעבר מעצמאית לשכירה. המשך של הסיפור הוא איך עוברים לעבוד בהייטק, מכניסים רגל ומוצאים עבודה ראשונה בהייטק.

חוץ מהנסיון שלי, התייעצתי עם עוד כמה חברים מהתחום ואלו הטיפים:

זאת לא תמיד עבודה ראשונה

מלא אנשים מחפשים "עבודה בהייטק בלי נסיון". אבל זה לא ריאלי בכל מצב.

אצל מתכנתים, מהנדסים ושאר מפתחים – הייטק יכול להיות העבודה הראשונה כי התחום שלהם הוא הליבה. אבל גם שם זה לא מחייב ולא פעם הם יצברו נסיון בבית תוכנה או בחברה כלשהי.

בתפקידי מעטפת כמו שיווק, מכירות, תפעול, משאבי אנוש או ניהול לקוחות – אם אתם באים עם נסיון קודם זה יתרון. לפעמים אם אתם מחפשים כבר מלא זמן ולא מוצאים – תשתפשפו ותצברו נסיון בחברה אחרת, והנסיון שלכם יתן לכם יתרון בקבלה לעבודה שלכם בהייטק. גם אם כתוב שם משרת ג'וניור. לפי סקר של דרושים IL – מ-2021 בהייטק הכי פחות מחפשים חסרי נסיון. הם יכולים להרשות לעצמם להיות בררנים. לכן ההצעה שלי היא לצבור נסיון, ואז לעבור עם הנסיון הזה להייטק.

קורסי "קבלה להייטק ללא נסיון"

אני לא יודעת איך זה עובד ב R&D (מחקר ופיתוח), זה לא התחום שלי.

בתחומים אחרים, בודאות: הנסיון והידע שלכם יותר חשובים מתעודה, הקשרים שלכם יותר חשובים מתעודה. אם מנסים למכור לכם קורס הייטק – תמיד תשאלו מה הוא יתן לכם ולמה הוא יכניס אתכם להייטק. זה הידע? זה הקשרים? כי עם התעודה עצמה אפשר לנגב. חבל על הזמן והכסף שלכם.

ציינו בקורות החיים את כל הכלים והתוכנות שאתם מכירים

כישורים בעולם העבודה נחלקים ל"כישורים רכים" (כל מה שתחת "כישורי חיים" בבית ספר). אלו דברים כמו "ארגון", "עבודת צוות", "יודעת לעמוד ביעדים" וכו'.

אבל יש גם "כישורים קשים". אלו כל הכלים והתוכנות שאתם יודעים לעבוד איתם. אנשים מבחוץ נופלים כי הם לא יודעים שחובה להכניס את כל הכלים והתוכנות שהם יודעים לעבוד איתם.

הסעיף הזה בקורות החיים נקרא Tools ושמים אותו באזור של Skills.

כמה דוגמאות שעולות לי כרגע. בכל תחום כל כלי שאתם יודעים לעבוד איתו – תכניסו, גם אם הוא קיקיוני וגם אם לא ביקשו ידע בו. לא צריך את כל הכלים שאני מציינת פה, אלו רק דוגמאות.

אתרים: וורדפרס, וויקס, דרופל, אלמנטור, יוסט, גוגל אנליטיקס, גוגל סרצ' קונסול, תג מנג'ר
דאטה: QSL, R, Python, MATLAB, Excel
תפעול או ניהול לקוח: SAP, HubSpot (או כל תכנת CRM שעבדתם איתה)
עיצוב: Canva, Illustrator, PhotoShop,
סושיאל: פייסבוק ביזנס מנג'ר, זאפייר
פרודקט ופרוג'קט: ג'ירה, מירו, שיטות SCRAM

רשתות חברתיות

הלינקדאין שלי לא להיט. הוא בסיסי מאוד. בפועל זה אמור להיות סוג של קובץ קורות חיים פלוס רשת חברתית שלא הבנתי אותה מספיק. אבל זה המקום הכי בסיסי.

אבל לא חסרים אנשים שמצאו עבודה דרך טוויטר ופייסבוק. לגבי אינסטגרם וטיקטוק – יש מצב שגם, אבל אני לא יודעת, אלו לא המעגלים שלי.

רשתות חברתיות הן פלטפורמה טובה ליצור בהן קשרים וללמד קצת על האופי שלכם. קשרים עוזרים מאוד להכניס רגל בדלת.

יצירת קשרים

תעבירו קורות חיים דרך מישהו

כמובן שהכי טוב שתגישו דרך חברים טובים שלכם שיודעים כמה אתם מוכשרים, אבל לא לכולנו יש את הפריווילגיה הזאת. וגם אחרי שהכנסתם רגל בדלת – צריך לדעת איך להכניס את יתר הגוף ולא ליפול בראיונות.

עובדים מתוגמלים בבונוס על עובדים חדשים שמגיעים דרכם ויש להם אינטרס. אז אל תהססו לפנות לאנשים שעובדים בחברה. זה יותר טוב מלהעביר קורות חיים דרך לינקדאין.

אלמלא עמית, לא הייתי מגיעה לתפקיד שלי בחיים. לא הייתי שומעת על החברה ולא בטוח שהיו מזמנים אותי או מקבלים אותי.
בחברה אחרת, יצרתי קשרעם המייסד בטוויטר וביקשתי להעביר דרכו קורות חיים (הייתי צריכה צ'ייסר אומץ לפני כן). זה הוביל לשיחת טלפון(!) עם המגייסת. היא אמרה שהם מתקדמים כבר עם מועמד חזק אבל אם לא יצליח הם ישמחו לדבר איתי. הודיתי לה, שאלתי אותה איפה עוד היא ממליצה לחפש והיתה שיחה נחמדה.

איך תגיעו לאנשים להעביר דרכם קורות חיים?

קודם כל דרך מעגל החברים שלכם.
אחר כך דרך קבוצות פייסבוק
לאתר ברשתות חברתיות אנשים שעובדים במקומות שמעניינים אתכם
אפשר להסתכל בלינקדאין על חברים משותפים ולבקש שיחברו.

תפגינו דרייב ואוטודידקציה

דרייב הוא דלק בתעשיית ההייטק. גם אוטודידקציה. שמתי אותם ביחד כי היכולת ללמוד לבד נובעת מתשוקה לתחום.

"ללמוד לבד" זה נורא קשה ותמיד צריך בסיס והכוונה: פרוייקט משלכם, לקוחות, קבוצת חברים, קבוצת פייסבוק, מישהו שאפשר לגשת אליו ולשאול אותו.

הרצון ללמוד ולתפתח הם דרך טובה לאותת למעסיקים שאתם פה לא רק בשביל המשכורת הגבוהה אלא גם כי אתם אשכרה נהנים מהתחום.

הכרות עם התחום

אם אתם רוצים להכניס רגל בדלת – הכי קל להכניס רגל בהייטק בתחום שאתם כבר מכירים. ההכרות יכולה להיות מעיסוק בתחום בחברה שהיא לא הייטק. דרך אחרת היא להוכיח שאתם מכירים את התחום.

מוזיקאים יצליחו להשתלב בחברות בתחום המוזיקה. תעשיית הפינ-טק מדברת אליכם? תפתחו בלוג (או אינסטגרם, או תכתבו מלא בפייסבוק) על פיננסים.
תעשיית הגיימינג הישראלית? כדאי להתחיל בלהכיר מונחים כמו "קז'ואל גיימינג" ו"מיד-קור", "קור" (אין ממש בארץ), "סושיאל קזינו" (אם אפשר להתרחק – עדיף), "סקילז" או "ריל-קאש".

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לאן נעלמה קייט?
הידעת

לאן נעלמה קייט?

קייט לא נראתה בציבור מאז כריסמס. איפה היא? מה אנחנו יודעות, מה לא ידוע, ומי מרוויח ממידע חסר? בואו נדבר על איפה קייט אבל גם על משהו אחר לגמרי: קונספירציות.

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים