9 רעיונות להכנסה נוספת

רעיונות ליצירת הכנסה נוספת למובטלים, תיכוניסטים, סטודנטים ואנשים בלי הכשרה מקצועית. בלי סקרים, והכל בשקלים.

תוכן עניינים

היו לי תקופות שהייתי לחוצה על כסף. היה בית לתחזק, חיפשתי עבודה ובין לבין חילטרתי בכל מה שיכולתי. כל עבודת הזנת נתונים או טיוב נתונים שנפלה לידי – אמרתי כן. אבל החלטורות שהיקום והאינטרנט זימנו לי לא הספיקו. פה ושם הייתי צריכה ליזום ולהביא רעיונות להכנסה נוספת. אז פרסמתי שאני עושה כל מני דברים בכל מני מקומות. חלק מהדברים שכתובים פה הן חלטורות שעשיתי, חלק נתקלתי שחברים עשו. חלק אני משכללת בדיעבד.

גם אם הרעיונות האלו להכנסה נוספת הם לא בהכרח דברים שיפתחו אתכם תעסוקתית (למרות שיזמויות נמצאות בכל מקום שבו יש ביקוש ופוטנציאל רווח) – אלו דברים שיסגרו לכם פינה תקציבית, וזאת בדיוק המטרה שלנו כרגע.

היתרון ברעיונות האלו הוא שלמרות שחלקם מצריכים כשרון או מיומנות, אין חסם כניסה משמעותי. הרבה מהדברים אפשר לעשות בין אם את תיכוניסטית, סטודנטית, כשאין לך השכלה או הכשרה מקצועית.

עוד יתרון הוא שכל ההכנסות פה הן בשקלים, לא בתווי קניה, תלושים או פייפאל. וחלאס כבר עם הסקרים. סקרים הם נחמדים, לאמא שלי יש מכון מחקר אז יש אנשים שכשהם ממלאים סקרים – עוזרים לאמא שלי בלי לדעת. אבל יש דרכים יעילות יותר שגם מגיעות בשקלים ולא בתווי קניה.

מאיפה תשיגו את הלקוחות להכנסות הנוספות האלה? בדרך כלל מקבוצות פייסבוק יעודיות סביב התחום הזה או קבוצות ווצאפ מתאימות. הכי נפוצות הן הקבוצות של המקום שבו אתם גרים. אפשר לפרסם את השירות פעם בכמה זמן, וגם לחפש פוסטים ולהגיב להם אקטיבית שזה מה שאתם עושים. לוקח זמן לצבור שם ומוניטין, אבל למצוא לקוחות ראשונים ולעשות עוד כסף – זה תמיד טוב.

מכירת רהיטים ביד2

אפשר להרויח על דברים שגם ככה יושבים לכם בבית או במחסן של קרובי משפחה. בדרך כלל מדובר ברהיטים כמו ספות, ארונות, שולחנות וכסאות. אם אין לכם כאלה ואם אין לכם בעיה להתארגן על מוצרים באגורה ולמכור אותם ביד2 – יש מצב תעשו מזה כמה שקלים נחמדים.

אם אתם יודעים לשדרג את הדברים האלו – למשל באמצעות לכה, חידוש צבע, ריפוד או אפילו ניקוי יסודי – תוכלו למכור אותם באפילו יותר.

פינוי ציוד ממחסנים

יש לא מעט אנשים שהממ"ד שלהם הוא מחסן, או שהמחסן שלהם מפוצץ בציוד. בהרבה מחסנים אתם לא תצטרכו להביא את הציוד אליכם, אלא רק להתארגן על תמונה ולפרסם ביד2, כולל הכתובת לאיסוף ופרטים של בעל המחסן – ויאללה רווחים. אם אלו לא אנשים שאתם מכירים, אולי עדיף שתתנו את המספר שלכם והאוסף יתאם איתכם – ואתם עם בעל הציוד.

אתם גם יכולים להגיד מפורשות שאתם עוזרים לבעלי ציוד להיפטר מדברים שיושבים להם במחסן בזה שאתם מוכרים אותם ביד2. תתפלאו לכמה אנשים יש דברים שיושבים אצלם במחסן האישי או במחסן של הבניין ואין להם זמן להתעסק בלהיפטר מזה בעצמם ורק מחכים שמישהו יציע לפנות את זה בשבילם.

מודל הרווח יכול להיות עמלה מהמכירה בגובה שאתם תגדירו מראש, או מחיר קבוע כשהעודף הולך לבעל הציוד. הנועזים יכולים להגיד שאתם תדאגו לפינוי של זה כשירות, ותגרפו אליכם את כל הרווח – גם מהקונה וגם מהמוכר. זה בדיוק מה שאנשים שקונים תכולת בית שלם לפינוי עושים.

אפשר להציע שאם עבר פרק זמן מסוים ואתם לא מוצאים קונה, אתם מעלים לאגורה, ככה אתם עומדים במילה שלכם, ולעמוד במילה שלכם זה חשוב.

דיקלאטרינג: סידור, מיון וזריקת חפצים בבית

בהרבה בתים יש בלגן שנובע לא רק מזה שבעלי הבית בלגניסטים, אלא גם מעומס חפצים. אם אתם טובים בלסדר ארונות בגדים או למיין דברים במטבחים, חדרי ילדים וארונות ציוד; אם צפיתם במארי קונדו בהנאה; אם אתם קצת מינימליסטים בלב – זה תפור עליכם.

אתם לא צריכים לעשות לבד את הדיקלאטרינג. אין סיכוי שתדעו לבד אם כל חפץ ספארק ג'וי או לא. אבל אתם אתם יכולים לעזור לבעל(ת) הבית במשך כמה שעות ותספיקו מה שתספיקו, או להחליט שאתם עוברים על חדר אחד או ארון אחד. כל מה שתצליחו לעזור לפנות מהבית זה מצוין.

למה שישלמו לכם על זה? כי המון אנשים מוקפים בבלגן שהם לא יודעים איך להשתלט עליו. זה שי מישהו שיחזיק להם את היד כשהם עוברים על ציוד, יעודד אותם שהם טובים ושהם עושים את הדבר הנכון ויארח להם חברה – זה המון. זה זה יכול לעשות את ההבדל בין בית שיש בו טונות של בלגן והדיירים שורפים מלא זמן יקר על לסדר, לבית הרבה יותר מסודר וקל לנקיון.

אם אתם לא בטוחים מה זה ואיך עושים את זה, אפשר להתחיל לקרוא את המאמר בבלוג על איך להיפטר מדברים בבית.

רעיונות להכנסה נוספת בתיכון
בתמונה: גיברת צעירה שעושה עוד כמה שקלים בתור דוגמנית תמונות סטוק. צילום: ian dooley

תיקון בגדים

מכונת תפירה יש? ידע סביר קיים? יאללה תיקונים. מכפלות, הצרות, למתקדמות: הוספת כיסים בשמלות וחצאיות. תמיד יש ביקוש לתיקוני בגדים, במיוחד כשהתופרת נמצאת קרוב ועובדת מהר. נכון שזה דורש מיומנות מוקדמת, אבל עבור הרבה אנשים תפירה היא תחביב ויש ציוד בבית.

חידוש בגדים

אפשר גם לחדש בגדים ולתפור דברים חדשים ומגניבים מדברים ישנים, ולעשות מכירה ביתית. אם אתם מובטלים ויש לכם זמן פנוי, ואתם גם ככה נהנים מזה – למה לא. יוטיוב ואינסטגרם מפוצץ בערוצים וסרטונים על חידושי בגדים. תתחילו בחיפוש diy transformation clothes וגם thrifted transformation ותראו ישועות.

לא הייתי בוחרת בזה כאפיק מקצועי כי שעות העבודה שלכם ארוכות מאוד וכדי להרוויח מזה הבגדים כנראה יצטרכו להיות יקרים, אבל אם אתם יכולים להרשות לעצמכם לתמחר את שעות העבודה שלכם נמוך ואם חומרי הגלם שלכם בזול – אפשר לסגור ככה פינה כלכלית.

למתקדמים: מי שרוצה שישמרו לו בגד – רק בתשלום מראש. אחרי כמה פעמים שלא תמכרו בגד רק כי ביקשו שישמרו לכם אותו – ואז לא יגיעו – תבינו בעצמכם למה.

שיעורי מחשב למבוגרים

הרבה מבוגרים מסביבכם לא יודעים לשלוח מיילים, מסתבכים עם חיבור מדפסת או מסתבכים עם עבודות טכניות שאתם עושים מתוך שינה. אם אתם לא יודעים להגיע למבוגרים עצמם, יכול להיות שדווקא הילדים שלהם ידעו להיעזר בכם.

הרעיון מגיע לי מההורים שלי, שאני יותר טכנולוגית מהם ופה ושם צריכים שאני אראה להם איך עושים דברים. יצא לי גם להעביר שיעורים למישהו על אקסל, עם המיילים, ואפילו פגישות "מה הם רוצים ממני" על כל מני מיילים שהוא קיבל.

הצעה שלי: אפשר להציע סילבוס. ללמוד לעבוד עם מייל, לחבר ווצאפ למחשב (עם ווצאפ ווב), שיעור על פייסבוק (מה ההבדל בין קבוצה לפרופיל למשל) ועוד שאלות אישיות שיעלו לתלמידים.

נקיון ועזרה בעבודות בית

יש אמהות ונשים עובדות* שישמחו שמישהו אחר יעשה את הדברים האלו. בדרך כלל אלו אמהות לילדים שנמצאות בבית ורוצות שמישהי אחרת תנקה, תקפל כביסה, תכין צהרים ותתעסק עם המדיח. אלו יכולות להיות גם נשים עובדות שלא בבית והילדים בכלל לא שם.

*במחילה מהתקינות הפוליטית, והלואי שזה היה אחרת. לצערי ברוב המקרים האישה עדיין אחראית על החלק הזה: או לבצע או לנהל ולמצוא מי שיבצע. עד שברירת המחדל תהיה אחרת, בואו ניתן לה את הקרדיט שמגיע לה. זאת עבודה לכל דבר, וזה לא שקוף. אם אתה גבר שעושה את זה – אשרינו.

אתם לא צריכים להיות טובים בהכל, למרות שזה לא יזיק. אני מנקה גרוע, מסדרת ממש גרוע אבל מבשלת מעולה. יש אנשים שזה הספיק להם.

הגהה, עריכת עבודות ולפעמים גם כתיבת עבודות

יש לכם ראש על הכתפיים? הרבה אנשים ישמחו שיערכו להם את העבודות, ולא פעם גם שיכתבו להם. יצא לי כסטודנטית לכתוב עבודה בתשלום לתלמיד שלמד איתי באחד הקורסים (החצוף קיבל 5 נקודות יותר ממני!). אם אתית זה מפריע לכם, לפעמים גם עריכה זה מספיק. לי זה לא הפריע כי הנחתי שמי שקונה עבודות מעוניין לדפוק כרטיס ולהגיד שיש לו תואר.

על תארים שלא רלוונטיים תעסוקתית – האוניברסיטה מספרת שהם נועדו להקנות כישורים שישרתו אתכם אחר כך. אז הנה, ברוך השם, הכישור המקצועי הכי חשוב שלמדתי מהתואר שלי במדעי הרוח היה לבחור את הקרבות שלי. לדעת במה להשקיע אנרגיה ומה אפשר להוציא החוצה למישהו שיעשה בשבילי. בעולם העבודה האמיתי קוראים לזה "האצלת סמכויות" ו"ניהול", וגם למרצים שלכם יש עוזרי מחקר.

(חברה שהיא מתרגלת באוניברסיטה אומרת שאנשים שנתפסים כותבים עבודות עלולים לקבל סנקציות, ותשקלו שזה שווה את הסיכון. היא אומרת שמרצים יודעים לזהות כשמדובר בעבודה קנויה. אני אגיד שלכן כדאי לכם לא להיות סטודנטים באותו מוסד.)

נכס דיגיטלי (שזה שם מפוצץ לבלוג)

אני לא הולכת למכור לכם פה כלום. אני לא מוכרת נכסים דיגיטליים ולא בונה אותם לאחרים. רק לעצמי. ובכל זאת: אם אתם יודעים לכתוב, רצוי באנגלית אבל גם בעברית יכול לעבוד, אתם יכולים לנסות להקים נכס דיגיטלי.

זה אתר שמייצר לכם הכנסה. היא ממש לא פסיבית אלא מצריכה שגם יהיה שם אתר וגם שאשכרה ייכתב שם תוכן, ורצוי כמה עשרות מאמרים בני כמה מאות מילה כל מאמר; והיא ממש לא מהירה אלא לוקחת לפחות שנה. אבל מרגע שזה באויר ויש טראפיק – אתם יכולים לקבל כסף גם כשאתם ישנים.

כמובן שאת הכל אפשר להוציא החוצה. אפשר לשלם לאנשים שיצרו לכם נכס דיגיטלי (יש לי רק המלצה אחת שאני רגועה לגביה. אתם מוזמנים לשלוח לי הודעה ואשמח להמליץ לכם. אבל אני לא הולכת לפרסם אף אחד בפוסט הזה), או יבנו לכם את האתר או יכתבו לכם את התוכן. אבל המטרה היא למזער את ההוצאות שלכם ולמקסם את ההכנסות שלכם. אז אם אתם יודעים לכתוב, זאת התחלה טובה.

אגב, נכס דיגיטלי בשפות שהן לא עברית, למשל אנגלית, ספרדית ורוסית – זה אפילו יותר טוב כי קהל הקוראים הפוטנציאלי יותר גדול. ככה שאם אתם קוראים את זה בשביל רעיונות להורים המבוגרים שלכם, יש מצב שזה כיוון לא רע בשבילם.

איזה דברים פשוטים אפשר לעשות בשביל הכנסה נוספת?

מסתבר שלא מעט דברים, משיעורי מחשב למבוגרים ועד תיקוני בגדים פשוטים, אני נותנת פה כל מיני רעיונות שלי ושל חברים.

אבל לא תמיד דברים קטנים כאלו מספיקים בשביל הכנסה חודשית, אז בשביל מה זה טוב?

כי לפעמים אנחנו מחפשות הכנסה נוספת לעבודה או בין העבודות- והדברים האלו לגמרי סוגרים את הפינה הזאת.

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

סורל אמור
כסף

Sorelle Amore Finance

סורל אמור היא יוטיוברית שמתעסקת בכל מה שנוגע לכסף, חופש ומבנים גלובליים. יש לה מאות אלפי מנויים ביוטיוב, היא קצת מופרעת, והערוץ שלה הוא אחד האהובים עלי.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים