כל מה שרציתם לדעת על הנסיכה ביאטריס מיורק

במשך שנים הנסיכה ביאטריס מיורק, הנכדה של המלכה אליזבת והאחיינית של המלך צ'ארלס, היתה הנסיכה העצובה ביותר, או אולי חסרת המזל ביותר בממלכה. ואז המזל שלה השתנה.

תוכן עניינים

במשך שנים, הנסיכה ביאטריס מיורק היתה במשך שנים הנסיכה העצובה ביותר, או אולי חסרת המזל ביותר בממלכה. אפשר להמשיך לקרוא, ואפשר לקפוץ ישר ולהאזין לפודקאסט:

ביאטריס אליזבת מארי (Beatrice Elizabeth Mary), נולדה בשמונה באוגוסט 1988, הבכורה של אנדרו, הדוכס מיורק ובנה השלישי של הקוויני, ושרה פרגוסון, פרגי. . כשנה וחצי מאוחר יותר, נולדה אחותה הצעירה, יוג׳יני.

משפחת יורק ניהלה חיים שלווים בוינדזור, שם ביאטריס, בי, למדה בבתי ספר הטובים ביותר. השילוב בין אנדרו, הבן הפייבוריט של המלכה, יחד עם המגורים בוינדזור, המקום החביב עליה בעולם, הפכו את הבנות יורק לנכדות הקרובות ביותר לסבתא. (סבא פיליפ היה הבסטי של לואיז, אבל זה ליום אחר). 

כשהייתה בת שבע, אובחנה כדיסלקטית ובעלת לקויות למידה. את לימודי התיכון עשתה בפנימיית סנט. ג׳ורג׳ באסקוט. בית המלוכה שמר את האבחנה בסוד כבמשך מספר שנים. במהלך שנת 2005, פרגי פרסמה את העובדה שבי מתקשה מאוד בקריאה וכתיבה בשל הדיסלקציה, ונעזרת במרכז ללקויות למידה כדי להשלים פערים. הדיבור היה שביאטריס ביקשה את הפרסום. למרות הדיסלקציה, היא השלימה, בשנת 2011, תואר בהסטוריה בקולג׳ גולדסמית בלונדון. במהלך הלימודים היא התנדבה, במקביל, כמוכרת בחנות סלפרידג׳ס ועובדת במשרד החוץ. 

ביאטריס היא בת המלוכה הראשונה שהשתתפה בסרט שאינו דוקומנטרי, והייתה ניצבת בסרט ״ויקטוריה הצעירה״, על חייה של המלכה ויקטוריה. עד 2014, היא עבדה כמתמחה באולפני סוני. 

הנסיכה ביאטריס בויקטוריה הצעירה
הנסיכה ביאטריס, שניה מימין עם הפנים למצלמה

כיוון שביאטריס, כמו אחותה יוג׳יני, אינה עובדות של בית המלוכה ואינה זוכות לתקציב ממשלתי, יש לה קריירה מחוץ לבית המלוכה. ב-2015 פורסם שביאטריס עוברת לגור בניו יורק, שם היא עבדה כסגנית נשיא בחברה ההייטק אפיניטי, וחילקה את זמנה בין ניו יורק ולונדון. זה, אגב, היה המודל בראשם של שני הבלתי, הארי ומייגן, כשהם ניסו לארגן לעצמם ״תפקיד פרוגרסיבי״, וכולנו ראינו איך זה נגמר. 

בלונדון, ביאטריס לוקחת חלק כפטרונית של שלל ארגוני צדקה. היא עבדה עם קרן קאירוס (Kairos Society) לקידום סטודנטים צעירים ברחבי העולם. היא בת המלוכה הראשונה שרצה את מרתון לונדון, לטובת גיוס כספים עבור עמותת ״ילדים במשבר״ (Children In Crisis). כדי לגייס עבורם סכום כסף נוסף, היא מכרה את הכובע המפורסם שהיא חבשה לחתונה של ויליאם וקייט. בי היא הפטרונית של הוספיס Forget Me Not; פטרונית של הקרן המוזיקלית של יורק (York Musical Society); פטרונית מלכותית של מרכז הלן ארקל לדיסלקציה (Helen Arkell Dyslexia Centre); היא המייסדת של קרן Big Change, המעודדת ילדים לפתח כישורים שאינם אקדמיים; פעילה בקמפיינים נגד חרמות והתעללות בבתי ספר; וחברת דירקטוריון בקרן Outward Bound לחינוך לא פורמלי, תפקיד שירשה מהנסיך פיליפ. 

חיי האהבה שלה

במשך עשור, היא הייתה בת זוגו של דייב קלארק. השמועה הייתה שהם עומדים להתחתן, אבל ב- 2016 הם נפרדו, ושנה וחצי לאחר מכן הוא התחתן באיטליה עם לין אנדרסון. כל הממלכה, כלומר כל צהובון, סיקר את הפרידה והחתונה שלו, והיא תועדה גבי שבורת הלב. 

ואז התפרסם שהיא יוצאת עם אדוארדו מאפלי-מוצי, אדו.

אדוארדו אלסנדרו מאפלי-מוצי (Edoardo Alessandro Mapelli Mozzi), נולד ב-19 בנובמבר, 1983. 

אבא, אלסנדרו אלכס, הוא רוזן איטלקי (תואר שאינו מוכר באנגליה), נצר למשפחת אצולה איטלקית, שבבעלותה טירה בברגמו, איטליה. אלכס נושא גם באזרחות בריטית, וייצג את בריטניה כגולש סקי אלפיני באולימפיאדת החורף ב-1972. אמא, ניקולה בארוז, יזמית נדלן, זכתה בעיטור כבוד מהמלכה. האחות הגדולה, נטליה, נולדה ב-1981. משפחת מאפלי- מוצי היא חברה קרובה של משפחת יורק, ואדו וביאטריס מכירים מילדות. 

כמו הוריה של ביאטריס, גם ההורים מאפלי- מוצי התגרשו, ואמו, ניקי, נישאה שנית וילדה בן נוסף, אלבי. 

אדו חלם להיות יזם נדלן, ובחר ללמוד בפנימיה היוקרתית Radley College. לאחר התיכון, עבר ללמוד באוניברסיטת אדינבורו, שם סיים תואר ראשון ושני בפוליטיקה וממשל. 

בגיל 23, אדו הקים את חברת יזמות הנדלן ועיצוב הפנים באנדה (Banda). הוא חבר דירקטוריון במספר חברות משפחתיות, יחד עם אמו. ב-2011, אדו, יחד עם שותפים, ייסד קרן בריטית-רואנדית, Cricket Builds Hope. הקרן שמה לה למטרה להשתמש בספורט הקריקט ככלי מקדם שינוי חיובי בקרב ילדים ובני נוער ברואנדה. היזמה הייתה של אביו החורג, כריסטופר של, אך הוא נפטר בטרם הרעיון קרם עור וגידים. בשנת 2012, אדו רכב מאה קילומטרים לצורך גיוס תרומות עבור הקרן. 

אדו היה מאורס, במשך שנים, לאדריכלית ממוצא טייואני בוגרת הארווארד, דארה הואנג. בשנת 2016 נולד בנם, כריסטופר, המכונה וולפי.

אדו ובי התחילו לצאת כשהם נפגשו בחתונה. של יוג׳יני. הידידים הותיקים החליטו לנסות להעביר את הקשר לזוגיות. 

כמובן, כמובן, שמיד לאחר מכן נולד גל שמועות מכוער כלפי שהיא ״הורסת משפחות״,  כיוון שדארה טענה שאדו מעולם לא נפרד ממנה. בסבב שיחות ופגישות, כולם השלימו, ועם הזמן בי הכירה גם את וולפי ואפילו פינתה עבורו חדר בדירתה בלונדון. 

אירוסין וחתונה

והנה, בעשרים וששה בספטמבר 2019, התפרסמה, מטעם ארמון באקינגהם והדוכסים מיורק, הודעה על אירוסיהם של בי ואדו. בהודעה נמסר שבי ואדו התארסו מעט מוקדם יותר, במסגרת בילוי של סופשבוע באיטליה. 

אדו עיצב את הטבעת בשיתוף עם המעצב שון ליין. הטבעת, בעיצוב ארט דקו, מורכבת מיהלום מרכזי עגול במשקל שלושה וחצי קאראט, ושני יהלומי באגט מצדיו. את תמונות האירוסין צילמה יוג׳יני, בחצר בית משפחת יורק בוינדזור. 

כדי להרגיע את השמועות על בגידה, בי ואדו תכננו חתונה קטנה למדי, ובין האפשרויות היו איטליה או צרפת. העניין הוא שהקוויני והפיליפ כבר מתקשים עם נסיעות ארוכות, ולכן האפשרות הבאה הייתה לונדון. הקונספט היה פרופיל נמוך. בי הודיעה שהיא לא מעוניינת בחתונה מלכותית מסורתית בוינדזור, שבה נערכו חתונותיהם של שלושה נסיכים בשנה. חתונתה של יוג׳יני, ב-2018, עוררה ביקורת מסויימת בשל תקציב האבטחה, ובי העדיפה שלא להוציא כספי ציבור. 

ובעוד ביאטריס ואדו נכנסים עמוק לתכנונים, הגיע נובמבר 2019, ואיתו שרשרת מופרעת של טוויסטים בעלילה. 

בנובמבר 2019, התפרסם שאנדרו הסתבך קשות בפרשת ג׳פרי אפסטיין. במהלך אידיוטי לחלוטין, הוא התראיין לבי.בי.סי, הכחיש כל קשר והצליח לעצבן את כולם. כמה לעצבן? הארמון הודיע שהוא יוצא לחל״ת מכל מחוייבויותיו המלכותיות, שרק הלך והפך לגראצקע בין דורי בין המלכה, צ׳ארלס וויליאם. המלכה ניסתה לרכך את העסק עד כמה שאפשר, הבחורים רצו לראות אותו מחוץ למגרש. התכנונים לחתונה הלכו והסתבכו, כיוון שדעת הקהל, שמחבבת מאוד את הנסיכות אך מתעבת את אביהן, הייתה נגד שידור; נגד הוצאת כספי ציבור ובגדול- נגד. 

ואז הגיעו הארי ומייגן. כלומר, פרשו. המחסור בשני בני מלוכה צעירים, במשפחת מלוכה שבה הנציגים הבכירים כבר מזמן מעל גיל הפנסיה, היה מכה רצינית לבית המלוכה. עומס העבודה על ויליאם וקייט הכפיל את עצמו במאות, ובתוספת החל״ת של אנדרו- הארמון נשאר עם עשרות ארגונים ומאות התחייבויות שלא היה מי שיבצע.

אלא שהמשבר היה גם הזדמנות עבור בי ויוג׳יני, והציפייה הייתה שהן תהפוכנה ל-working Royals. נקמה קטנה של אנדרו בצ׳ארלס, שלא רצה לקדם את ״הילדות״; עידוד קטן מצד הקוויני לבנה המועדף בשעת משבר; ובעיקר יצירת הפרדה מוחלטת בין מעשי האב והבנות, שכמובן, לא חטאו בדבר.

ולכן, התכנית שהסתמנה אחרי עזיבת הסאסקסים, הייתה לאחד את השורות, להוכיח שבית המלוכה אינו מתפרק, ולייצר אנרגיה חיובית, ומה טוב יותר מחתונה מלכותית. הקוויני הציעה לבי ואדו לערוך את החתונה בארמון באקינגהם, בפרופיל סופר גבוה לעומת התכנית הקטנטנה המקורית. 

החתונה נקבעה לעשרים ותשעה במאי, התכנונים נכנסו להילוך גבוה, ואז, כמובן, קורונה. 

התכנונים הוקפאו שוב. הקוויני ופיליפ הוחבאו בצמר גפן בטירת וינדזור. צ׳ארלס חלה והחלים. המצב בבריטניה היה קטסטרופלי. כך גם הכלכלה. ויליאם וקייט חרשו את הזום. דעת הקהל נגד אנדרו שוב קפצה. הפגנות השחורים. ולבסוף, הארי ומייגן הצליחו להגיע ללוס אנג׳לס וללכלך על כל המשפחה. המצב, שוב, היה חסר מזל עבור בי. בשלב מסויים היה נראה שהחתונה הזו כבר לא תתרחש לעולם. 

להפתעת העולם, ביום שישי, השבעה עשר ביולי, יצאה הודעה מארמון באקינגהם, שבישרה על כך שבי ואדו נישאו, בשקט בשקט, בכנסיית כל הקדושים בוינדזור. מטר מהבית, תוך שמירת כל חוקי הריחוק החברתי וההגבלות על התקהלויות. 

פורסם שוולפי, בנו של אדו, היה השושבין. חוץ ממנו, נכחו בטקס ההורים יורק וההורים מאפלי-מוצי; אחיהם של שני בני הזוג; ובעיקר, הכי חשוב, היישר מההסגר – הקוויני ופיליפ. מקור פרסם שאף שהחתונה הייתה הפתעה ציבורית, התכנונים נערכו מתחת לפני השטח, והותאמו במיוחד ללו״ז של הקוויני, שעומדת לצאת לחופשת הקיץ השנתית בסקוטלנד.

בניגוד לקייט ומייגן, שאוהבות הכל לבן ומשעמם, האחיות יורק אוהבות צבע. ביאטריס בחרה במעצבי הפרחים המלכותיים ואן-הלדן, שעיצבו עבור בני הזוג את הכנסיה וזר הכלה בנושא ״גן סודי״. הפרחים היו בגווני ורוד וקרם. 

זר הכלה היה מורכב מפרחי יסמין, פרחי אפונה בצבעי ורוד וקרם, ורדים בצבעי ורוד ולבן, פרחי אסטילבה, קמלקיום וכמיטב המסורת המלכותית, ענפי הדס מהשיח של המלכה ויקטוריה. 

אבל ההפתעה ממש לא הסתיימה בעצם החתונה, אלא בלוק של הכלה: באהבתה הגדולה של הקוויני לבי, ובעצם לאנדרו הפייבוריט,, היא פתחה בפני בי את הארון המלכותי והכספת המלכותית, ויחד הן יצרו מראה חתונה חלומי, שכולו  מחווה לסבתא. 

ראשית, השמלה. השמלה! ובכן. השמלה היא שמלת וינטאג׳ של נורמן הארטנל, שהקוויני לבשה בשנת 1961, לביקור רשמי באיטליה, לאחר מכן לבכורת הסרט ״לורנס איש ערב״, ולפתיחת הפרלמנט ב-1967. כדי לסבר את האוזן, הארטנל הוא מי שעיצב את שמלת  ההכתרה של המלכה האם, בשנת 1937; הוא מי שעיצב את שמלת הכלה ושמלת ההכתרה של הקוויני; ולבסוף, את שמלת הכלה של הנסיכה מרגרט. אם ללבוש שמלת וינטאג׳, עדיף שיהיה חתום עליה מעצב הבית המלכותי. 

השמלה עשויה טאפטה מסוג פה-דה-סוי וסאטן בצבע שנהב; עם עיטורי קריסטל לאורך הגוף. במקור, זו הייתה שמלת מחוך בעלת חצאית נשף, עם כתפיות. 

השמלה הותאמה לביאטריס על ידי אנג׳לה קלי, המלבישה של המלכה ואחראית המלתחה המלכותית; וסטיוארט פארווין, מעצב אופנה בריטי ידוע, אף הוא מקורב למלכה. השינוי הראשון הוא כמובן תוספת שרוולי האורגנזה הקצרים והנפוחים, כיוון שחתונה בכנסייה דורשת כתפיים מכוסות. בנוסף, הם ויתרו על המחוך והקרינולינה, והוסיפו סיומת סאטן לחצאית. 

השמלה הייתה יפהפיה, הלוואי שהחצאית הייתה מגיעה עד הרצפה. אם כבר החלפתם מכפלת, לא יכולתם לדחוף אותה כמה סנטימטרים למטה? ההערה הנוספת, קשורה דווקא לנפח. הוצאת המחוך הייתה נדרשת, ואכן, החלק העליון היה בול למידתה של בי; אבל החצאית נראתה קצת וילונית בלי הקרינולינה, והלוואי שהם היו מכניסים תחתית קטנה, כדי לאזן את הנפח שאבד. אלה באמת הערות שוליות, כי המראה הכולל היה וואו. 

הטיארה

מה שמביא אותנו לטיארה. הטיארה. לכל הטיארות יש שם, ולזאת קוראים The Queen Mary Fringe Tiara.

הטיארה הייתה שייכת למלכה מרי, סבתא של הקוויני. מרי הייתה חובבת יהלומים ידועה, ובשנת 1919 היא הזמינה לעצמה טיארה מאי. וולף אנד קו. הטיארה, בהשראת קוקושניק רוסי (מרי אהבה את התכשיטים של הצארינה, בת הדודה אליס), ומורכבת מארבעים ושבעה טורי יהלומים בגבהים שונים, שמופרדים בעזרת טורי יהלומים קצרים יותר, מה שיוצר מראה של ״קוצים״.

המלכה מרי העניקה את הטיארה מתנה למלכה אליזבת, המלכה האם, שענדה אותה רבות בשנות מלכותה, בד״כ עם שמלות של נורמן הארטנל. בשנת 1947, היא הלוותה את הטיארה לבתה, הנסיכה אליזבת, ביום חתונתה לפיליפ. אממה, שעתיים לפני החתונה – הטיארה נשברה. המלכה האם נשמעה אומרת ״וול, יש לנו שעתיים, ויש לנו טיארות אחרות״, אבל הכלה הצעירה סירבה, והטיארה נשלחה לתיקון מהיר בליווי משטרתי. 

לאחר מותה של המלכה האם, בשנת 2002, עברה הטיארה לרשות הקוויני, שענדה אותה מספר פעמים מאז, אך רוב הזמן נותרה בכספת – עד סוף השבוע של החתונה. זו מחווה מופלאה משני הצדדים: מבי, שהלכה על מראה חתונה שכולו מחווה לסבתא. ומסבתא, שהשאילה לבי את הפריט הסנטימנטלי ביותר בכספת. המחווה, לאור כל הבלאגן שסבב את החתונה, החזירה את העניין לפרופורציה. עם כל (חוסר) הכבוד לאנדרו, בי לא אשמה, היא נכדה מלכותית, היא HRH, ואף אחד לא יהרוס את היום הגדול שלה. שימו לב, שהארמון בחר שלא לפרסם תמונות עם ההורים. 

גם הנסיכה אן נישאה בטיארה הזאת. כשביאטריס התחתנה בטיארה הזאת, זאת היתה הדרך שלה להזכיר שעם כל הכבוד, היא נסיכה מבטן ומלידה וזאת זכותה ההיסטורית.

בי, בשמלה מלאת קריסטלים וטיארה מלאת יהלומים, ויתרה על תכשיטים נוספים, כדי לא להעמיס על איזור הפנים. היא לא ענדה שרשרת או עגילים.  האיפור היה עדין והחמיא לעיניים הירוקות והשיער הג׳ינג׳י. השיער. הוא היה חייב להיות פזור ומודרני ורך כדי לאזן את כל הוינטאג׳ הזה. אבל למה שוב שוונצים ומראה מבולגן? למהההההההההההה? את עונדת טיארה בת 101, לא תוודאי שהשיער במקום? התקשרת למייגן ושאלת איך לעצבן אותי? האם זו קנוניה? 

השמלה

מעבר לזה, הכל היה מושלם. שמעתי שמועות במסגרתן היא בחרה במראה הזה כי אף מעצב לא הסכים להלביש אותה, הן בשל האנדרו והן בשל העובדה שהיא לא רזה. ולכך, אני עונה, שקרים כזבים. גם יוג׳יני אינה דקיקה, כך שהטיעון הזה נסתם מראש. אשר לאנדרו, גם אם לא היה נמצא מעצב כמו מקווין, סטיוארט פארווין היה מעצב עבור ביאטריס כל דבר, והוא עיצב שמלת כלה מלכותית לזארה פיליפס ב-2011, כך שטיעון המעצב גם הוא נשמט.

הטיעון היחיד הוא טיעון הקורונה. לא ידוע מי אמור היה לעצב את שמלת החתונה המקורית של בי, אך לאור הסגר וביטול התאריך המקורי, בני הזוג החליטו להתחתן בהקדם. כאשר, לפני כחודש, החלו ההנחיות להתרכך, התקבלה ההחלטה לקיים את החתונה, מה שהותיר שלושה שבועות וחצי לארגן קייטרינג, פרחים, ושלושה שבועות וחצי להפוך שמלה בת חמישים לשמלת כלה. 

זו גם, במקום מסויים, אמירה כלפי הציבור הבריטי. בדומה לסבתא, שהתחתנה מיד לאחר מלחמת העולם השנייה, כאשר הכלכלה הבריטית הייתה עדיין בשפל, בי מתחתנת בשעת משבר כלכלי. הויתור על השמלה המקורית, באשר היא קיימת, מעביר מסר של חיבור. בית המלוכה אינו מנותק, וברור שזו אינה שעה להוציא עשרות אלפי פאונד על שמלת כלה. יחסי ציבור מעולים, בעיקר, שוב, כי אנדרו והארי. הבה נחזיק אצבעות שהאחיות יורק אכן יקודמו בשרשרת המלכותית.

הבחירה בשמלה יצאה מדוייקת. בי היא בעלת סטייל אקלקטי, שידע עליות ומורדות בשנים האחרונות, ועבר תהליך של ניסוי והרבה טעיה. היא אוהבת שרוולים גדולים; נפח; צבע וכל דבר לא שגרתי. זה בדיוק המראה שיצא לה. היא נראתה נפלא, והפרצוף המרוצה והשמח של הקוויני בתמונות, שווה הכל. 

מ-2020 עד היום

בארבע השנים שעברו מאז שהזוג התחתן הם הביאו לעולם בת – סיינה אליזבת.

מרגע שהקוויני הלכה לעולמה וצ'ארלס הפך למלך חשבנו שאולי נראה פחות ממנה. אחיינית זה פחות שווה מנכדה. אבל אז קרה מה שקרה, המלך חלה בסרטן, קייט חלתה בסרטן ופתאום המלוכה המצוצמצת נראית, נעבעך, פחות אטרקטיבית. יש דיבורי שביאטריס תארח עם המלך את הביקור המלכותי של היפנים ממש בקרוב.

מה שאני לא יודעת זה במה הם עובדים כרגע, הוא אדריכל והיא – שאלה טובה.

ביאטריס מתעסקת בכל מני דברים שקשורים לעסקים ואסטרטגיה, ויושבת בבורד של כל מני ארגונים כולל ארגונים חינוכיים the Outward Bound Trust, an educational charity. זה לא אומר שהיא לא עושה כלום, אלא שלי אין מושג איך נראים חיים של אנשים שלא צריכים לעבוד לפרנסתם וחוץ מהון כלכלי ויש להם גם שם וקשרים שהופכים אותם לאטרקטיביים לישיבבה בבורדים של ארגונים גדולים. יש מצב שבאמת היא חיה טוב ועובדת הרבה יותר בצ'יל מאיתנו ומבלה עם אנשים שהיא אוהבת. אשריה.

לפודקאסט:

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של רונית בליי

רונית בליי

יוצרת תוכן, חובבת אופנה, היסטוריה ומשפחות מלוכה וחצי מהפודקאסט "וינדזור" על משפחות מלוכה.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

קיילי ג'נר הון
הידעת

שלושה מליונרים צעירים שעשו את הונם בעצמם: מה הם עשו ומה אפשר ללמוד מהם?

מה משותף לכוכבת ריאליטי, צעיר מחיפה שירד מהארץ ובן למשפחת מהגרים בארה"ב? שלושה סיפורים על צעירים שעשו את הונם בתחילת שנות העשרים לחייהם בשלוש דרכים שונות ויכולים ללמד אותנו על הדרך לצבור הון.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים