ספגטי נרנו, או פסטה נרנו, היא פשוט מנת ספגטי עם קישואים. אפשר למצוא אותו בהרבה מסעדות בחצי האי סורנטו. את המתכון הזה קיבלתי מברברה ופיונה, שתי מאמות איטלקיות שישבתי אצלן לארוחת ערב וסדנת בישול.
אם אתם מבקרים בסורנטו או באזור, ממליצה בחום לקבוע איתן ארוחה או סדנה. אפשר דרך Eatwith (קוד הקופון 6A9D93EC יקנה לכם הנחה); ואפשר לעקוף אותם ולפנות ישירות לברברה במייל: barbarabimonte@libero.it.
מנת הפסטה הזאת הומצאה בכפר נרנו (Nerano) בחצי האי סורנטו. הסיפור אומר שמרגריטה מלכת ספרד (אותה אחת שלכבודה נקראה פיצה מרגריטה) ביקרה במסעדה בנרנו. לבעלת הבית לא היה כלום חוץ מקישואים ושמן זית וככה נוצרה המנה.
זה סיפור חמוד, רק שהמנה הומצאה בשנות ה-50 (הגרסאות חלוקות אם 1950 או 1952) 24 שנים אחרי שהמלכה נפטרה. אבל למה להרוס סיפור יפה עם עובדות.
ספגטי נרנו
מצרכים:
- חבילת ספגטי
- 3-4 קישואים
- חמאה (אין לי כמויות. נגיד 50 גרם. הקישואים מטוגנים אז למי שמעדיף, אפשר לוותר)
- שמן לטיגון עמוק (אפשר לוותר)
- פרמזן
- קמח (לא קיים בגרסה האיטלקית אבל אנחנו עובדים עם חומרי גלם ישראליים)
- מלח
- פסטו ו/או עלי בזיליקום (מומלץ)
מתחילים מהכנת הקישואים. עדיף להכין שעה או לילה מראש:
חותכים את הקישואים לפרוסות דקות בסכין
אין צורך לקלף, מנדולינה זה דק מדי ואחר כך נטגן את הקישואים. חיתוך במנדולינה יהפוך אותם לצ'יפס ולא זאת המטרה. אפשר לקצוץ במקום לחתוך לטבעות או לרבעים/שמיניות, העיקר שיהיה גדול מספיק כדי להיות נגיס.
מייבשים את הקישואים החתוכים
פיונה וברברה שמות את מגש הקישואים החתוכים בשמש שעה, הן אומרות שככה הם סופחים פחות שמן בטיגון ונשארים טעימים יותר. אם אי אפשר לשין בחוץ בשמש, אפשר להשאיר אותם למשך הלילה על המגש ולגשת אליהם רק למחרת.
מטגנים את פרוסות הקישואים טיגון עמוק
כשקצת שחום מוציאים ומניחים להספגה.
אם אתם (כמוני) לא בקטע של טיגון עמוק, אפשר לטגן/להקפיץ על המחבת עם חמאה או שמן זית.
מרתיחים מים לרוטב ולפסטה
מבשלים את הפסטה אל-דנטה
מוסיפים לקישואים חמאה* וכשליש כוס מי בישול של הפסטה
באיטליה המים הרותחים הם לא מי הבישול של הפסטה, אלא מים בנפרד. בארץ – מי הבישול של הפסטה, ואפילו הייתי מסמיכה עם עוד כף קמח.
אם אתם מאלה שצריך לכתוב להם האם ומתי להוסיף מלח לרוטב – זה השלב. תוסיפו מלח.
* אני לא מכינה עם החמאה אבל זה המתכון שלהן ואני שומרת על האותנטיות.
מערבבים את הפסטה עם הרוטב בסיר
מוסיפים פרמזן מגורד, כף או שתיים של פסטו בזיליקום ועלי בזיליקום
לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בשמרי בירה במקום פרמזן.