איך מכינים כיסונים? המדריך המלא ומתכונים

כיסונים זה אושר. מרביולי לשישברק למנטו או גיוזה או וון-טון. והם יותר קלים לכנה משנראה. המדריך המלא להכנת כיסונים, כולל מתכונים לכיסונים מרחבי העולם

תוכן עניינים

כיסונים זה אושר. מרביולי לשישברק למנטו או גיוזה או וון-טון. והם יותר קלים לכנה משנראה.

מתכון לבצק כיסונים בסיסי

כיסון טוב מתחיל בבצק. הנה כמה טיפים לבצק כיסונים, כולל מתכון בסיסי:

יש סוגים שונים של בצקים לסוגים שונים של כיסונים. הכל נכון. אבל אם אתם לא פדנטים – יש לי את הבצק "לפי העין" שלי שסוגר לי פינה עם רוב הכיסונים – מרביולי ועד לכיסונים אסיאתיים. הוא גמיש, הוא טעים והוא לא גונב את הפוקוס מהמילוי.

  • כוס קמח
  • שמינית כוס שמן (לא חובה, אבל זה טוב לאלסטיות. איזה שמן שיש לכם בבית)
  • רבע כוס מים בטמפ' החדר
  • טיפונת מלח

אני אוהבת לתת לו לנוח במקרר (בין שעה ליממה, תלוי כמה זמן יש לכם. אבל אם אתם לא מצליחים לתת לו לנוח – זה גם בסדר)

לערבב עד שנהיה בצק גמיש ולא דביק.

הערות:

זה מתכון בסיסי ומכאן – השינויים יתנו את האופי שלכם.
אפשר לשחק עם סוג השמן, לשחק עם הנוזלים למשל נוזלים שהגירו ירקות מאודים, לתוספת צבע; או רוטב סויה במקום חלק מהמים; או אבקת אצות לטעם וצבע; להכניס ביצה במקום חלק מהמים והשמן.

מים חמים או קרים לבצק כיסונים?

אמ;לק: לא בטוחים מה הטמפרטורה? לכו על מים בטמפרטורת החדר. זה הגו-טו שלי וזה לא מאכזב.

כשקראתי מתכוני כיסונים לאורך השנים (לרבות בטור המופתי על הכיסונים, של אסף אביר) כשמכינים כיסונים, לפעמים המתכון אומר מים רותחים ולפעמים קרים. אז מה טמפרטורת המים קשורה להכנת הבצק?

בקצרה: טמפרטורת המים משפיעה על מרקם הבצק והתנהגותו:

השורה התחתונה:

  • רוצה בצק חזק יותר, עמיד לרתיחה, פחות נקרע? מים בטמפרטורת החדר. זה גם הגו-טו שלי. בצק בטמפרטורת החדר אלא אם המתכון אומר מפורשות אחרת.
  • רוצים בצק רך, נוח לרידוד, אידוי או טיגון? מים רותחים.

מים טמפ' חדר:

  • מפתחים גלוטן ונותנים בצק גמיש יותר, אלסטי וחזק. לכן גם באפייה, כשרוצים לחם עם צורה טובה או בייגלה שלא יקרעו כשמותחים אותם, או פיתה דקה – מים קרים או טמפרטורת החדר.
  • מתאים לרתיחה → נשמר טוב יותר במים רותחים (כמו בפירוגי, קרפלך).

מים רותחים:

  • שוברים את הגלוטן ככה שמקבלים בצק רך יותר ופחות אלסטי.
  • פחות מתכווץ הבצק שומר על צורה בבישול ואידוי.
  • רך ונוח לעבודה – הבצק יותר "מתמסר" ונעים למגע, ונוח יותר לעיבוד.

אם אני משתמת במים רותחים, אני חוששת לשים את הבצק לבישול במים. אני מאדה את הכיסונים.

מתכוני כיסונים

דים סאם טבעוני וקל

דים סאם טבעוני

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

לקריאה נוספת

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

הצטרפו לניוזטר

ותקבלו המלצות קריאה שישפרו לכם את החיים, הבטן והכיס. תדירות נמוכה וקארמה טובה מובטחים.

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

פסטו לימון בצנצנת
אוכל

פסטו לימון מדרום איטליה

פסטו לימון מהמטבח של פיונה וברברה בסורנטו, איטליה. לימונים הם גאוות העיר ואת הממרח הזה לא בטוח שתמצאו במסעדות או בחנויות המזכרות, אבל הוא נפוץ בבתי התושבים

המשך קריאה »

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים