מתכון לטג' – שיכר דבש אתיופי

טֵג' הוא שיכר דבש אתיופי, שכולל כשות כמו בבירה. יש בו גם סוכר שתוסס לאלכוהול. הריח שלו מזכיר ריח של בירה, והטעם - דבש עם קצת מרירות.

תוכן עניינים

טג' הוא משקה דבש. בגלל שיש בו שמרים חיים – הוא ממשיך לתסוס. הכשות נותנת לו ריח של בירה. החווייה הכללית היא משקה בירתי-דבשי, מתוק עם קצת חמצמצות וריח של שמרים. אפשר לשתות קר, אבל נהוג לשתות את המשקה בטמפרטורת החדר.

מצרכים

רבע קילו גֶשוֹ (עלים וענפים, לטג', לא לטָלָה. אפשר לקנות בחנויות תבלינים אתיופיות. במחנה יהודה בירושלים יש שלוש ומסביב יש עוד כמה).
קילו דבש, אפשר גם שני קילו.
3-5 ליטר מים (בכפוף לגודל הצנצנת) – לי היתה צנצנת של 5 ליטר.
היחס הוא בערך קילו דבש על שני ליטר וחצי מים.

להכנת הגשו

  1. מערבבים את הגֶשוֹ עם המים
  2. אחרי שבוע מסננים. שומרים את המים וזורקים את העלים.
  3. מערבבים את הדבש והמים עד להמסה של הדבש. הוא לא צריך להימס לגמרי, הוא יכול ברובו. בכל מקרה הוא יתמוסס במהלך הזמן.
  4. סוגרים את הצנצנת.
  5. מדי כמה ימים לערבב. בעיקר בהתחלה, להמסה של הדבש ולפיזור השמרים מהתחתית למעלה. הערבוב נועד לא רק להמסה ולפיזור אלא זאת גם הזדמנות לפתיחת הצנצנת. פתיחת הצנצנת נותנת ללחץ להשתחרר (בכל זאת, שמרים).
  6. מאחר שהשמרים עוד חיים, ככל שעובר הזמן, הוא נהייה אלכוהולי יותר. גם אחרי צנצון/בקבוק.
  7. אם יש לך קצף לבן בצנצנת – זה בסדר. זה שמרים.
  8. יישון: אני יישנתי את הטג' כמעט חודשיים, אפשר גם אחרי חודש.

בהיעדר צנצנת גדולה, אפשר ליישן בבקבוקי זכוכית. כדאי לכסות את הפיה עם בלון שיתנפח עם השמרים

את הטג' כדאי לשמור במקרר כדי להאט את פעולת השמרים, שממשיכים לעבוד.

הגשה

את הטג' שותים בטמפרטורת החדר, בכוס שנקראת בירלי. בארץ קשה מאוד להשיג את הכוסות האלו, אז כל כוס אחרת תתפוס.

כשטיילתי באתיופיה, חיפשתי טג' במשך 11 יום. לא טעמתי אותו אף פעם ורציתי להבין מה זה שיכר הדבש המקומי הזה. לקראת סוף הטיול מצאתי מסעדה שמגישה אותו. חשבתי שלמצוא אותו יהיה כמו למצוא אוזו ביוון. גיליתי שיותר קל למצוא אוזו באתיופיה מאשר טג'.

טג', שיכר דבש אתיופי
טג' בבירלי

התלהבתי מהכוסות שהבאתי אותן איתי. ואז לא השתמשתי בהן כמה שנים עד שבסוף מסרתי אותן כשהוצאתי חפצים מהבית. וזה סיפור לפעם אחרת.

חלום שלי להתחיל לראות אותן בברים. אמנם לשטוף אותן ידנית נשמע לי לא כיף, אבל עם מדיח זה נראה לי טוב. הלואי שמישהו ירים את הכפפה.

חפצים למסירה

לצערי, כמו הרבה מנות שוות מהמטבח האתיופי, לא מצאתי טג' בארץ. זה לא אומר שאין, זה רק אומר שלא מצאתי. לחובבי המטבח האתיופי – מנה שקל למצוא במסעדות וקל מאוד להכין בבית היא מיסר ווט, תבשיל עדשים כתומות.

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

טראפלס מאצ'ה
אוכל

3 קינוחים עם מאצ'ה

שני רעיונות ומתכונים זרירים לקינוחים עם מאצ'ה: אבקת תה ירוק יפנית שעובדת נפלא על שוקולד וקינוחים וגורמת להכל להיות ירוק ושמח.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים